Mainos
Mainos

Suomen korkein kohta tippui neljä metriä

Useissa lähteissä Suomen korkeimmaksi kohdaksi ilmoitetaan 1328 metriä, vaikka kyseinen piste ei sijaitse Suomen alueella. Suomen korkein kohta ei sijaitse yhdelläkään Halti-tunturin osahuipuista.

Suomen korkein kohta sijaitsee Halti-tunturilla aiemmista tiedoista poiketen 1324 metrin korkeudessa, kertoo maanmittauslaitos.

Maanmittaushallituksen korkeudenmittaajat mittasivat vuonna 1963 mitanneet Haltille korkeuspisteen, jonka korkeus on 1327,99 metriä. Useissa tietolähteissä mainitaankin Haltin korkeudeksi 1328 metriä, mutta todellisuudessa se on nelisen metriä matalampi.

Kyseinen 1328 metrin korkeuspiste ei nimittäin ole Suomessa, vaan se sijaitsee muutamia kymmeniä metrejä Norjan puolella yhdellä Haltin osahuipuista.

Suomen korkein kohta ei ole huipulla vaan se sijaitsee Haltin yhden osahuipun rinteessä Suomen ja Norjan välisellä rajalinjalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme