Mainos
Mainos

Suomen koululaisten menestys Pisa-tutkimuksessa ratkeaa

Tänään selviää, miten hyvin Suomen koululaiset pärjäsivät uusimmassa Pisa-tutkimuksessa.

Suomi tunnetaan maailmalla koulutuksen mallimaana erityisesti hyvien Pisa-tulosten vuoksi. Tutkimus on tehty aiemmin kolmesti, ja Suomi on loistanut joka kerta niin lukutaidossa, laskemisessa kuin luonnontieteissäkin.

Tämän vuoden tutkimus painottaa erityisesti lukutaitoa. Sitä painotettiin myös kaikkien aikojen ensimmäisessä Pisassa vuonna 2001. Suomalaisnuoret lukivat kaikkia muita paremmin vuosien 2001 ja 2004 vertailuissa, mutta vuonna 2007 Korea pudotti Suomen kakkoseksi.

Luonnontieteissä suomalaiskoululaiset olivat ensimmäisessä vertailussa kolmansia mutta myöhempinä kertoina ensimmäisellä sijalla.

Matematiikassa Suomi ylsi ensimmäisessä Pisassa vain neljännelle sijalle, mutta toisella kerralla ykköseksi ja viimeksi kakkoseksi.

Suomen kanssa mitalisijoista ovat kisanneet erityisesti Japani ja Etelä-Korea. Uusi-Seelanti on ainoa länsimaa, joka on koskaan menestynyt millään Pisan osa-alueella Suomea paremmin. Silläkin on pistetilillään ainoastaan yksi matematiikan kolmossija vuodelta 2001.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme