Mainos
Mainos

Suomen Kuluttajaliitto kyseenalaistaa rahakortin hyödyn

Pankkien suunnittelemasta uudesta rahakortista koituu kuluttajalle sekä välittömiä että välillisiä kuluja. Suomen Kuluttajaliiton mukaan kokonaiskustannusten suuruus on vielä epäselvä.

Liiton mielestä erilaisia maksuja näyttäisi kuluttajille kertyvän niin kortin hankkimisesta kuin käyttämisestäkin esimerkiksi ladattaessa ja uusittaessa. Kortin käyttöönottokulut saattavat hyvinkin siirtyä hintoihin ja sitä kautta asiakkaiden kontolle. Kuluttajien etujärjestön mielestä ainakin elektronisen kortin lataamisen tulisi olla maksutonta. Suomalaisen kuluttajan oikeustaju kun ei hevillä hyväksy sitä, että maksamisestakin tulee maksaa.

Suomen Kuluttajaliiton mielestä on taattava yhdenvertainen asema niillekin, jotka eivät halua hankkia pankkien uutta maksullista rahakorttia. Liitto kantaa huolta myös kuluttajien tietosuojan turvaamisesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme