Mainos
Mainos

Suomen kuluttajaliitto: tietoa vaikea saada

Suomen kuluttajaliiton mukaan ostajan on vaikea saada tarpeeksi taustatietoa myytävistä tuotteista. Kansainvälisessä kuluttajan oikeuksien julistuksessa sanotaan, että kuluttajalla on oikeus saada riittävästi tietoja valintojensa taustaksi. Näitä tietoja kuluttajan on käytännössä lähes mahdotonta saada, Suomen Kuluttajaliitto arvosteli kansainvälisenä kuluttajan oikeuksien päivänä julkistaessaan kyselynsä "Ostaisitko lapsen valmistaman tuotteen".

Kuluttajaliitto mainitsi, että sen aiemmatkin selvitykset ovat osoittaneet, ettei kaupalla ja maahantuojilla ole välttämättä sen parempaa tietoa tuotteesta kuin kuluttajallakaan. Tiedon hankkimisella alkaa kuitenkin olla kiire.

-Eettisyys ja oikeudenmukaisuus tuotteiden valmistuksessa ovat nousemassa maailmanlaajuisesti yhä näkyvämmin vaatimuksiksi, jotka yrityksen tulee ottaa huomioon pitääkseen kilpensä kirkkaana, sanoo kuluttajaliiton pääsihteeri Sinikka Turunen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme