Mainos
Mainos

Suomen Kuvalehti: Suur-Helsinkiä synnytetään pakolla

Valtiovarainministeriö jättäisi Suomeen vain reilun viidesosan nykykunnista, ilmenee ministeriön kuntauudistuksen pohjaksi laatimasta kuntakartasta.

Suomen Kuvalehti on julkaissut salassa pidetyn suunnitelman tuoreessa numerossaan. Kartan mukaan Tampereen ja Turun kehyskunnat pakotettaisiin osaksi suurkuntaa. Pääkaupunkiseudulla Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa liitettäisiin yhteen.

Kuntakartta piti alun perin julkistaa vuodenvaihteessa, mutta julkistusta lykättiin helmikuulle. Oppositiossa on syytetty, että lykkäyksellä varjellaan kokoomuksen Sauli Niinistön presidenttikampanjaa. Ankarasti vastustettua uudistusta on valmistellut kokoomuslainen hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen.

Suomen Kuvalehden mukaan koko uudistus kaatunee, sillä muut hallituspuolueet eivät hyväksy pakkoliitoksia ja Virkkusen menettelytapoja.

(MTV3 - STT)

Katso Leea Ollikaisen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme