Mainos
Mainos

Suomen lautamiehet haluavat vaihtaa nimensä

Suomen lautamiesten puheenjohtajana jatkaa Matti Laukkanen. Yhdistyksen vuosikokous päätti yksimielisesti, että Laukkanen jatkaa tehtävässään seuraavan kaksivuotiskauden. Vuosikokous pidettiin Joensuussa viikonloppuna.

Kokouksessa nousi voimakkaasti esille ajatus lautamies-sanasta ja -nimestä luopumisesta, mikä herätti tuoreeltaan hämmennystä etenkin ulkopuolisissa.

Yhdistyksen nimen vaihtamista Suomen maallikkotuomareiksi tutkitaan. Yhdistyksen mukaan hallitus harkitsee sääntöuudistuksensa yhteydessä, muutetaanko nimi vastaamaan nykypäivän vaatimuksia ja tehtävän toimenkuvaa.

Ajatuksena on, että muuttuneessa media- ja tuomioistuinympäristössä lautamies-sana ei avaudu kuulijoille, kansalaisille eikä päättäjille.

Laukkanen sanoo, että ratkaisuja yhdistyksen nimikysymykseen voitaneen saada syyskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot