Mainos
Mainos

Suomen lukiolaisten liiton mielestä yo-todistuksella pitäisi päästä korkeakouluun: "Ei kerrasta poikki -meininkiä"

Suomen lukiolaisten liiton puheenjohtaja Pietu Heiskanen pitää hyvänä ideana, että yhä useampaan korkeakouluun olisi mahdollista päästä suoraan ylioppilastutkinnon todistuksella.

– Toisella asteella saadulla osaamisella pitää olla arvoa. Päällekkäisestä pänttäämisestä tulee luopua, hän toteaa Kymmenen uutisissa.

Hän ehdottaisi kuitenkin uudistusten myötä siirtymistä malliin, jossa ylioppilaskokeiden uusimisrajoista sekä tutkintomaksuista luovuttaisiin.

– On pidettävä huolta siitä, ettei tule kerrasta poikki -meininkiä. Yksi kerta ei saa määritellä, millaiset mahdollisuudet nuorella on, hän toteaa.

Myös ylioppilaskokeiden sisältöä pitää uusia hänen mukaansa niin, että se vastaa tulevaisuuden haasteisiin. Hän korostaa myös opinto-ohjauksen merkitystä, jotta nuori saisi tarvittavaa tukea koulutusvalintojen tekemiseen.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme