Mainos
Mainos

Suomen Luonnonsuojeluliitto moittii hallitusta

Liitto arvioi, että suurin osa hallituksen luonnonsuojelua, energia- ja ilmastopolitiikkaa, liikennekysymyksiä ja vesistöjen rehevöitymistä koskevista tavoitteista on yhä saavuttamatta.

Suomen Luonnonsuojeluliiton mukaan pääministeri Matti Vanhasen hallituksen aikaansaannokset ympäristönsuojelussa ovat toistaiseksi vaatimattomat.

Luonnonsuojeluliitto kävi läpi punamultahallituksen antamia ympäristölupauksia ja kertoi tuloksista tänään. Liitto arvioi, että suurin osa luonnonsuojelua, energia- ilmastopolitiikkaa, liikennekysymyksiä ja vesistöjen rehevöitymistä koskevista tavoitteista on yhä saavuttamatta.

Hallituksen toimet muun muassa luonnon köyhtymisen ja vesien rehevöitymisen ehkäisyssä ovat riittämättömiä, liitto moittii.

Luonnonsuojeluliitto esittää, että päästökaupan rinnalla energiaverotusta on kehitettä ja sen tasoa nostettava. Liikenteen verotus olisi kytkettävä polttoaineen kulutukseen tai päästöihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme