Mainos
Mainos

Suomen luovin kunta on Kontiolahti

Muun muassa kuntalaistensa asumisviihtyvyyteen panostanut Kontiolahti on saanut nyt työstään tunnustusta.

Kontiolahti kartalla

Pohjoiskarjalainen Kontiolahden kunta on valittu tämän vuoden luovimmaksi kunnaksi. Valintaan vaikuttivat muun muassa Kontiolahden innovatiivinen yritysilmasto, kasvuun kääntynyt asukasluku ja maakunnan pienin työttömyysprosentti.

Pohjois-Karjalassa Joensuun yläpuolella sijaitseva reilun 12 000 asukkaan Kontiolahti on panostanut voimakkaasti elinkeinojen kehittämiseen sekä yritysten toimintaympäristön ja kuntalaisten asumisviihtyvyyden parantamiseen. Kunnassa oli vielä 1990-luvun alussa noin 360 teollista työpaikkaa. Nyt niitä on jo vajaat 1 500.

Suomen luovin kunta valittiin nyt kuudennen kerran. Suomen luovimman kunnan valitsee Suomen Keksijäin Keskusliitto yhdessä Suomen Kuntaliiton ja Suomen Yrittäjät ry:n kanssa. Valinnassa kiinnitetään huomiota ensisijaisesti kunnanhallinnon toimintatapaan, keksintö- ja innovaatiotoiminnan tuloksiin sekä kunnan yrittäjäilmastoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme