Mainos
Mainos

Suomen maaseutupolitiikka saa kiitosta OECD:ltä

Suomen maaseutupolitiikka on onnistunut hyvin ja toiminut tehokkaasti. Kehityserot kaupunkien ja maaseudun välillä ovat pienet ja julkiset palvelut toimivat maaseudullakin kohtalaisen hyvin, arvioi OECD raportissaan.

Raportin on tilannut maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä YTR. Raportissa suositellaan, että YTR irrotetaan maatalousministeriöstä ja että sille annetaan oma budjetti.

Jotta kehitys jatkuisi hyvänä, tulee palvelujen turvaaminen entistäkin tärkeämmäksi. Toisin kuin useimmissa järjestön jäsenmaissa, Suomessa maaseutu ei ole selvästi köyhempää kuin kaupunkiseudut, eivätkä lasten ja nuorten koulutustulokset jää keskiarvon alle.

OECD:n maaseudun kehittämisosaston päällikkö Nicola Crosta totesi, että maaseutumaiset alueet kaikkialla kehittyneissä maissa kohtaavat samankaltaisia ongelmia; globalisaation vaikutus tuntuu, liikkuvuus kasvaa ja maatalouden taloudellinen merkitys vähentyy.

Muuttoliike on perinteisesti suuntautunut maalta kaupunkiin. Mutta monessa maassa alkaa näkyä myös vastakkaista liikettä, kun kaupunkilaiset pakenevat kalliita asumiskustannuksia ja turvattomuutta maaseudulle. Muuttoliikkeen kääntäminen ei kuitenkaan onnistu, elleivät palvelut pelaa myös maaseudulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot