Mainos
Mainos

Suomen maataloustuista löydettiin sopu

Suomi on päässyt poliittisen sopimukseen maataloustuista. Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.)  ja EU:n maatalouskomissaari neuvottelivat tänään Brysselissä. 

Etelä-Suomen tiloille on tähän asti maksettu 141-tukea valtion pussista, mutta nyt hallitus on siirtämässä osan niistä EU-rahan piiriin. Muutos koskee maidon ja naudanlihan tuottajia. 

Nyt syntynyt sopimus kattaa poikkeuksellisen pitkän jakson, rahoituskauden 2014-2020. 

− Nyt saavutettu kokonaisratkaisu Etelä-Suomen kansallisen tuen jatkosta on tärkeä osa koko tulevan ohjelmakauden tukivalmistelua, Koskinen sanoo maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa. 

Loppu- ja alkuvuoden aikana Koskinen käy vielä keskusteluita Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliiton kanssa tukikokonaisuudesta. 

Etelä-Suomen kansalliset tulotuet pysyvät ministeriön mukaan nykyisen tasoisina ja muotoisina ensi vuoden ajan. Vuodesta 2015 otetaan käyttöön nykyistä korkeammat, mutta tuotantosidonnaiset tuet. 

 


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot