Mainos
Mainos

Suomen merikotkia uhkaavat uudet vaarat

Suomen merikotkilla menee tällä hetkellä hyvin, mutta uusia uhkatekijöitäkin on ilmaantunut. Esimerkiksi tuulivoimalat voivat olla merikotkille riski.

- Norjasta on kamalia kokemuksia. Muutaman kevätviikon aikana yhdeksän aikuista merikotkaa löytyi iskettyinä kuolleina maassa, kertoo WWF:n merikotkatyöryhmän puheenjohtaja Torsten Stjernberg.

Vielä tällä hetkellä Suomen merikotkia tappavat enemmän suojaamattomat sähkötolpat kuin tuulivoimalat.

- Jotkut sähkötolpat on niin strategisissa paikoissa luonnossa, että ne houkuttelevat merikotkat ja muutkin petolinnut laskeutumaan, koska ne on erinomaisia tähystyspaikkoja, Stjernberg jatkaa.

Tappajatolppia on nyt alettu kesyttää rakentamalla niiden yläpuolelle puisia istuinorsia. Tämä työ on kuitenkin vasta alussa.

Myös vanhojen metsien häviäminen ja mökkien rakentaminen vaikeuttavat osaltaan merikotkien elämää.

- Elinympäristöjen muuttuminen, edelleenkin saaristoja hakataan ja tiestö levittäytyy ja asutus, huviloituminen, on sellaisia, jotka lisäävät sitä häiriötä, erilaista häiriötä pesimäaikana, sanoo Länsi-Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Juhani Koivusaari.

(MTV3)

Lisää merikotkista huomenna jouluaattona 24.12. kello 17:55 MTV:n dokumentissa Merikotkan reviirillä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme