Mainos
Mainos

Suomen Moskovan-lähettiläs: EU:n painostus viisumivapaudesta symbolinen

Suomen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen kertoo seuranneensa Ukrainan kriisin kehittymistä huolestuneena. Hän luonnehtii kärjistynyttä konfliktia Ukrainan ja Venäjän välillä hyvin vakavaksi.

- Seuraamme jatkuvasti Venäjän viranomaisten ja maan hallituksen tiedonantoja sekä paikallista mediaa, kertoo Himanen MTV Uutisille.

EU:n ulkoministerit pitivät eilisiltana hätäkokouksen, jonka tuloksena he ilmoittivat muun muassa olevansa valmiita jäädyttämään Venäjän kanssa käytävät neuvottelut viisumivapaudesta. Venäjän ja EU:n välisiä viisumihelpotuksia on ajanut erityisesti Suomi.

Himanen katsoo, että painostus Venäjää kohtaan viisumiasioissa on lähinnä symbolinen.

- Asiastahan ei ole käyty aikaisemminkaan varsinaisia neuvotteluja, vaan lähinnä keskusteluja, sillä Venäjä on ollut haluton menemään asiassa konkreettisiin yksityiskohtiin, jota EU on toivonut. Mutta totta kai poliittisella symboliikallakin on suuri merkitys, koska Venäjä on hyvin painokkaasti toivonut viisumivapauden toteutuvan mahdollisimman pian, pohtii Himanen.

Tänään sotilasliitto Naton lähettiläät tapaavat ja puivat Ukrainan tilannetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme