Mainos
Mainos

Suomen naiset vaativat oikeuksia afgaaninaisille

Suomen naisjärjestöt esittävät vetoomuksen Afganistanin naisten puolesta.

Järjestöt pyytävät Suomen hallitusta tekemään kaikkensa EU:ssa, YK:ssa ja muilla kansainvälisillä foorumeilla, jotta Afganistania hallitsevan ääri-islamilaisen Taliban-liikkeen johtoa painostettaisiin palauttamaan maan naisille ihmisoikeudet.

-Talibanin fanaattiset johtajat ovat vieneet afganistanilaisilta naisilta oikeuden koulutukseen, ammatin harjoittamiseen, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja terveyspalveluihin. Jo puolentoista vuoden ajan naiset eivät ole voineet mennä yksin ulos eivätkä puhua julkisilla paikoilla ja heidän on pukeuduttava koko kehon peittäviin kaapuihin, järjestöt toteavat.

Naisjärjestöt liittyvät vetoomuksellaan Euroopan parlamentin ja EU:n alulle panemaan kampanjaan Afganistanin naisten puolesta. Lisäpontta kampanjalle antaa se, että meneillään on kansainvälisen ihmisoikeussopimuksen 50-vuotisjuhlavuosi.

Kampanjan avasi helmikuussa EU:n humanitaaristen asioiden komissaari Emma Bonino, ja siihen on liittynyt useita merkittäviä naisvaikuttajia eri puolilta maailmaa. Suomesta mukana ovat mm. ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) sekä YK:n alipääsihteeri, Bosnia-Hertsegovinan erityislähettiläs Elisabeth Rehn.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme