Mainos
Mainos

Suomen Natura-verkosto lähes valmis

Suomen Natura-luonnonsuojeluverkosto kattaa valmistuttuaan noin 14 prosenttia Suomen pinta-alasta.

Ympäristöministeriön mukaan Suomen Natura 2000 -suojeluverkosto on pääosin valmis. EU:n komissio on hyväksynyt aiemmin tällä viikolla Suomen verkostoehdotuksen, joka kattaa pääosan Suomen Natura-alueista.

Komission eilen hyväksymiä alueita on yli 1600, ja niiden yhteispinta-ala on neljä miljoonaa hehtaaria. Alueiden suojelutoimet on toteutettava kuuden vuoden kuluessa komission päätöksestä.

Ympäristöministeriön mukaan Suomen Natura-verkostoa on vielä tarkoitus jonkin verran täydentää uusilla alueilla. Kun Suomen verkosto on valmis, se on suuruudeltaan noin 4,8 miljoonaa hehtaaria ja kattaa noin 14 prosenttia Suomen pinta-alasta.

MTK vie asian EY-tuomioistuimeen

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskus-liitto aikoo viedä asian EY-tuomio-istuimeen. MTK:n mielestä verkosto on tehty väärin perustein, koska maanomistajat eivät ole saaneet käyttöönsä tietoja, joita Suomi on toimittanut EU:n komissiolle Naturan valintaperusteiksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 14.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme