Mainos
Mainos

Suomen ohjuskauppa vielä harkinnassa

Suomi harkitsee edelleen ohjuskauppoja viiden tarjouksen kesken.

Puolustusministeriön tiedotuspäällikkö Osmo Kolehmainen kumoaa olettamukset, joiden mukaan Suomi olisi hankkimassa yhdysvaltalaisia panssarintorjuntaohjuksia.

Puolustusministeriön tiedotuspäällikkö sanoo, että mukana ovat edelleen neljä muutakin Suomessa testattua ohjusjärjestelmää. Yhdysvaltalaisen ohjustoimittajan kanssa kilpailevat ruotsalainen, yhteiseurooppalainen, ranskalainen ja israelilainen järjestelmä.

Tiedotuspäällikkö Erkki Paukkunen pääesikunnasta vahvisti aiemmin tiedon, jonka mukaan Suomi ja Yhdysvallat neuvottelevat ohjuksien ja laukaisualusten kaupasta.

Kaupan arvo olisi Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan lähes 1,5 miljardia markkaa. Kauppaan kuuluisi yli 3000 ohjusta ja 250 laukaisualustaa. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan ohjukset parantaisivat Suomen turvallisuutta ja samalla kehittäisivät Suomen ja Yhdysvaltain asevoimien yhteensopivuutta.

Suomen maavoimat suunnittelee lisäävänsä välineistöään kaikkiaan noin 5,2 miljardilla markalla. Menoissa ei ole mukana erillistä, reilun kahden miljardin markan arvoista kuljetushelikoptereiden hankintasuunnitelmaa.
(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot