Mainos
Mainos

New York Times: Suomen ongelmasta ollaan kateellisia ulkomailla

Nokian ja Microsoftin irtisanomiset ovat tuoneet valtavan määrän IT-osaajia työmarkkinoille. Ulkomailla asiasta ollaan kateellisia, mutta Suomessa asiasta ei olla iloisia, kertoo New York Times.

IT-alan irtisanomiset tuntuvat olevan Suomessa lähes jokapäiväisiä uutisia, mutta New York Times -lehden mukaan monet maat ovat erittäin kateellisia Suomen tilanteesta.

Suomella on tällä hetkellä lehden mukaan liikaa IT-alan osaajia ja insinöörejä. Muissa maissa heistä on huutava pula, sillä älylaitteiden, sovellusten ja mobiilibisneksen ympärillä pyörivä kasvu on luonut valtavaa kysyntää työmarkkinoille.

Esimerkiksi Iso-Britanniassa ja Ranskassa on tehty valtavia investointeja nuorten tekniikka- ja koodauskoulutukseen tulevaisuutta silmällä pitäen.

Pelkästään surua ei Suomessakaan ole asiasta kuitenkaan seurannut. Useat entiset nokialaiset ovat perustaneet erilaisia hyvin menestyviä start up -yrityksiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme