Mainos
Mainos

Suomen opintotuki on Pohjoismaiden pienin

Suomalainen korkeakouluopiskelija saa 200-400 euroa vähemmän opintotukea kuukaudessa kuin muissa Pohjoismaissa opiskelevat.

Opintolainaa suomalaiset opiskelijat käyttävät selvästi vähemmän kuin pohjoismaiset kollegansa. 

Suomalaisen korkeakouluopiskelijan opintotuki on lainaosuus mukaan laskien noin 800 euroa kuukaudessa. Suurinta opintotukea saavat norjalaiset, noin 1200 euroa kuukaudessa. Muissa Pohjoismaissa tuen enimmäismäärä on 1000-1150 euroa kuukaudessa. Tiedot selviävät Kelan opintotukivertailusta. 

Suomalaiset ja tanskalaiset korkeakouluopiskelijat käyttävät vähiten opintolainaa. Opintotuen saajista vain 40 prosenttia nostaa opintolainaa, kun vastaava luku muissa Pohjoismaissa on 70-100 prosenttia.  

Korkeakoulututkinnon suorittaneella suomalaisella on opintolainaa keskimäärin 7500 euroa. Islannin ja Norjan opintolainaan perustuvissa tukijärjestelmissä keskimääräiset opintolainat ovat suuria, noin 30000 euroa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme