Mainos
Mainos

Suomen Pankin johtajaesitys auki

Valtioneuvosto ei ole vielä tehnyt ehdotusta Suomen Pankin johtajanimityksistä. Neuvosto pitää asiasta ylimääräisen yleisistunnon huomenaamulla.

Ministeri Suvi-Anne Siimes ei luvannut muuttaa omaa ehdotustaan Suomen Pankin johtokunnan jäsenistä, vaikka hallitus lykkäsi omalta osaltaan asian käsittelyn huomiseen.

Siimes kertoi eilen julkisuuteen, että hän esittää Suomen Pankin johtokuntaan Esko Ahoa ja Pentti Hakkaraista. Eduskunnan pankkivaltuusto esitti aiemmin johtokuntapaikoille Esko Ahoa ja Ilkka Kanervaa.

Pääministeri Paavo Lipponen ehti jo eilen tyrmätä Siimeksen esityksen. Lipposen ja myös kokoomuslaisen sisäministerin Ville Itälän mielestä Suomen Pankin nimitysasiat ovat eduskunnan ja tasavallan presidentin välinen asia, ja siihen ei hallituksen pitäisi sotkeutua.

Tasavallan presidentin on uskottu päättävän Suomen Pankin uusista johtajista huomenna. Päätöstään varten hän tarvitsee kuitenkin valtioneuvoston esityksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme