Mainos
Mainos

Suomen Pankista rahaa valtion budjettiin

Hallitus aikoo jälleen siirtää Suomen Pankin tuottamaa ylijäämää valtion talousarvion katteeksi. Kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän mukaan asiasta on jo sovittu hallituksessa.

-Kyse on tässä vaiheessa suuntalinjoista. Markka- tai euromääristä ei ole minkään asian suhteen tehty vielä ihan tarkkoja päätöksiä, Itälä sanoo Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa.

Itälän mukaan hallitus ei kuitenkaan aio puuttua pankin 9,5 miljardin euron valuuttavarantoon.

Muuta budjetin lisärahoitusta hallitus hakee lähinnä valtion omaisuuden myynnistä tai valtion laitosten tuotoista. Ensi vuoden budjettiesityksessä on tällä hetkellä vähintään miljardin euron vaje. Lisäksi eduskunnassa on sovittu 135 miljoonan euron lisämenoista.

Talous- ja pankkikriisin tappioiden vuoksi Suomen Pankin voittoa kyettiin jakamaan valtiolle vuoden 1984 jälkeen ensimmäisen kerran vasta viime vuonna. Vuoden 2000 tuloksesta siirrettiin valtiolle 129 miljoonaa euroa, ja pankin vararahaston kartuttamiseen jätettiin 180 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme