Mainos
Mainos

Suomen pankit vaikeuksissakin vahvoja

Suomen pankkien riskinkantokyky on rahoitusmarkkinoita vahtivan Finanssivalvonnan mukaan pysynyt vahvana. Fivan stressitestin tulosten perusteella pankkien vakavaraisuus säilyy vaikeassakin taloudellisessa tilanteessa korkeana.

Tänään julkistetun stressitestin mukaan pankkien ydinvakavaraisuutta kuvaava ensisijaisen oman pääoman määrä pysyy vaikeassa talouden kriisissäkin yli 12 prosentissa niiden vastuista.

Pankkien jälleenrahoitus on EU:n rahoitussektorin ongelmista huolimatta säilynyt ongelmattomana. Vakuutus- ja eläkesektorin vakavaraisuus on Fivan mukaan pysynyt myös vahvana.

- Suomen finanssisektorin vakaus ei ole ollut uhattuna, vaikka globaali finanssikriisi on jatkunut Euroopassa velkakriisinä, sanoo Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen.

Pankkisektorin vakavaraisuussuhde oli viime vuoden lopussa 14,4 prosenttia. Ensisijaista omaa pääomaa eli korkealaatuista ydinvakavaraisuutta siitä oli 13,2 prosenttiyksikköä. Vakavaraisuus on kansainvälisesti korkea.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot