Mainos
Mainos

Suomen pankit vaikeuksissakin vahvoja

Suomen pankkien riskinkantokyky on rahoitusmarkkinoita vahtivan Finanssivalvonnan mukaan pysynyt vahvana. Fivan stressitestin tulosten perusteella pankkien vakavaraisuus säilyy vaikeassakin taloudellisessa tilanteessa korkeana.

Tänään julkistetun stressitestin mukaan pankkien ydinvakavaraisuutta kuvaava ensisijaisen oman pääoman määrä pysyy vaikeassa talouden kriisissäkin yli 12 prosentissa niiden vastuista.

Pankkien jälleenrahoitus on EU:n rahoitussektorin ongelmista huolimatta säilynyt ongelmattomana. Vakuutus- ja eläkesektorin vakavaraisuus on Fivan mukaan pysynyt myös vahvana.

- Suomen finanssisektorin vakaus ei ole ollut uhattuna, vaikka globaali finanssikriisi on jatkunut Euroopassa velkakriisinä, sanoo Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen.

Pankkisektorin vakavaraisuussuhde oli viime vuoden lopussa 14,4 prosenttia. Ensisijaista omaa pääomaa eli korkealaatuista ydinvakavaraisuutta siitä oli 13,2 prosenttiyksikköä. Vakavaraisuus on kansainvälisesti korkea.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme