Mainos
Mainos

Suomen paras maisemahanke Kauhajoella

Kauhajoen Hyypänjokilaakson maisemahankkeet palkittiin tänään Suomen parhaina. Ympäristöministeriön ja Museoviraston järjestämällä kilpailulla halutaan kannustaa maisemanhoitoon ja kiinnittää huomiota maiseman arvoon ja muuttumiseen.

- Maisemanhoidon parhaat esimerkit perustuvat aina paikalliseen toimintaan. Hyypänjokilaaksossa tehty hyvä yhteistyö on johtanut myös valtakunnan tasolla huomattaviin saavutuksiin kulttuurimaiseman vaalimisessa, kiitteli ympäristöministeri Ville Niinistö (Vihr.) voittanutta hanketta.

Hyypänjokilaakson kulttuurimaisema perustettiin maisemanhoitoalueeksi vuonna 2009. Aloite tuli Hyypän kyläseuralta ja Kauhajoen kaupungilta. Kaikki alueen maanomistajat olivat hankkeen takana.

Hyypänjoella halutaan säilyttää kulttuurimaisema, kylien elinvoimaisuus ja luontoarvot. Maisemaa suunnitellaan ja hoidetaan paikallisten yhdistysten ja viranomaisten yhteistyönä.

Suomen parhaan maisemahankkeen tittelistä kilpaillaan joka toinen vuosi. Tällä kertaa kilpailussa oli neljä ehdokasta.

Hyypänjokilaakso edustaa Suomea ensi vuonna kilpailussa, jossa myönnetään Euroopan neuvoston maisemapalkinto.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot