Mainos
Mainos

Suomen parhaan lukion rehtori paljastaa menestyksen salaisuuden

Etelä-Tapiolan lukion rehtori uskoo, että yhteisöllinen koulukulttuuri on syy jokavuotiseen menestykseen lukiovertailuissa.

Etelä-Tapiolan lukio on kolmatta vuotta lukiovertailujen kärjessä. Koulun rehtori Harri Rinta-aho uskoo, että syy tähän on yhteisöllinen koulukulttuuri.

– Yhteisöllinen koulukulttuuri ja jakamisen koulukulttuuri johtaa hyviin tuloksiin, Rinta-aho kertoo.

– Tärkeintä luoda kannustava ilmapiiri, jossa on lupa epäonnistua.

Rinta-aho kehuu myös Espoon kaupunkia. Myös kaupungin koulutusmyönteisyys on auttanut kohti hyviä tuloksia.

– Espoo on siitä miellyttävä olla rehtorina, koska koulutus on yksi kaupungin painopistealueista.

Pääsykoeuudistus tervetullut

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoi MTV:lle viime viikolla, että ulkolukuun perustuvista korkeakoulujen pääsykokeista ollaan luopumassa. Rinta-aho suhtautuu uudistukseen positiivisesti.

– Tällähän hetkellä tilanne on se, että ensin oppilaat ovat raataneet ylioppilaskirjoitukset ja sen jälkeen järjestetään osin samaan materiaaliin perustuvia pääsykokeita.

Uudistuksen vastustajien pelko on, että ylioppilaskirjoitusten painoarvo kasvaisi ennestään. Rinta-ahon mukaan uhkakuva voitaisiin välttää, jos kokeesta tulisi erityisen soveltava.

– Toivon, että uusi järjestelmä tehdään yhteistyössä yliopistojen ja ylioppilaslautakunnan kanssa, jotta se mittaa taitoja, jota yliopistot haluavat nähdä uusissa opiskelijoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme