Mainos
Mainos

Suomen Partiolaiset: Trumpin puhe asiaton ja partion arvojen vastainen – "Partiolaisten ihanteena toisten kunnioittaminen"

Yhdysvaltain presidentti Donald Tumpin puhe Boy Scouts of American leirillä oli asiaton ja partion arvojen vastainen, tuomitsee Suomen partiolaiset.

Puheessaan Trump muun muassa solvasi edeltäjäänsä Barack Obamaa ja vastaehdokastaan Hillary Clintonia.

Suomen partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm kertoo olevansa pettynyt, ettei Yhdysvaltain partiojärjestö selkeämmin ole irtautunut maan presidentin puheista.

– Partiolaisten ihanteena on toisten ihmisten kunnioittaminen ja ystävyyden rakentaminen yli rajojen, hän toteaa Suomen partiolaisten tiedotteessa.

Hänen mukaansa puolupolitiikan sisältöä ja tavoitteita ei tule sekoittaa partion sisältöön ja tavoitteisiin, vaikka partiolaisia kannustetaankin yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen.

Ensi vuoden kesänä Yhdysvalloissa järjestetään partiolaisten maailmanjamboree. Suurkokoontumiseen osallistuu myös suomalaisia satojen leiriläisten voimin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme