Mainos
Mainos

Suomen pelastushallinto Naton rauhankumppanuusohjelmassa

Puolustusvoimien lisäksi Naton rauhanmumppanuusohjelmaan osallistuu Suomesta pelastushallinto. Suomalaisia on ollut mukana onnettomuusharjoituksissa mm. Itävallassa ja Kuolassa. Tavoite on parantaa kumppanuusmaiden valmiuksia seivytyä luonnon- ja teknologisista onnettomuuksista.

Pelastushalinnto on lähtenyt kaikessa hiljaisuudessa mukaan Naton rauhankumppanuusohjelmaan. Yhteisissä harjoituksissa on jo ehditty olla Kuolassa, Itävallassa, virossa ja Latviassa.

Tavoite on selvä: parantaa lähialueiden, naapurimaiden organisaatioiden toimintakykyä luonnonturmissa, teknologisissa ja ympäristöturmissa ja haluamme kehittää siviili- ja sotilasorganisaatioiden yhteistyötä kansainvälisissä suuronnettomuuksissa.

Suomessa on jo suurimpien perlastuslaitosten perustama finnrescueforce. Se on tarvittaessa valmis lähtemään kansainvälisiin etsintä- ja pelastustehtäviin.

Jatkossa tutkitaan mahdollisuutta osallistua myös pakolaistilanteisiin, kuten leirien pystyttämiseen.
(MTV3/Juha Muurinen)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme