Mainos
Mainos

Suomen perusterveydenhuolto kuralla

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Vantaan terveyspalvelujen johtaja Timo Aronkytö kertoo, että suomalaista terveydenhuoltoa odottaa tulevaisuudessa laatuongelma.

Suomalainen sairaalalaitos luotiin 1950-1960 -luvuilla, ja kahdessakymmenessä vuodessa saatiin aikaan maailman parhaat sairaalat. Aronkytön mukaan sairaalamaailma ei ole pysynyt muuttuneen maailman tahdissa. Hän katsoo, ettei Suomessa ole liikaa sairaalapaikkoja, mutta resurssit pitäisi kohdentaa tarkemmin.

- Perusterveydenhuolto on kuralla. Meillä on hallinnollinen ongelma joka pitää ratkaista. Miten meillä voi samaan aikaan olla ylitarjontaa hoidosta ja vaikeuksia toteuttaa hoitotakuuta, Aronkytö ihmettelee.

- Kaikki sairaalat ovat tarpeellisia. Nämä sairaalat pitää vain integroida eli yhdistää perusterveydenhuollon toimintoihin, niin tällä tavalla me ei tuhlata resursseja eikä ylläpidetä ylikalliita, ylilaatuisia sairaaloita.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomen sairaalaverkko on liian tiheä.

Täyden palvelun keskussairaaloiden määrän voisi ministeriön mukaan puolittaa. Loput sairaalat voisivat erikoistua esimerkiksi sisätautien ja geriatrian vuodeosastohoitoon.

(24.02.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme