Mainos
Mainos

Suomen pinta-ala paisui vuodessa kymmenillä hehtaareilla

Suomen pinta-ala on kasvanut. Tosin vain paperilla.

Maanmittauslaitoksen tarkentuneiden karttatietojen jälkeen Suomi on tänä vuonna 36 hehtaaria suurempi kuin viime vuoden alussa.

Tämä on noin miljoonasosa koko Suomen pinta-alasta. Ihan mitättömästä maa- ja vesipalasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä uudesta alueesta voisi viipaloida kolmesataa kohtalaista omakotitalotonttia.

Uudesta alueesta ei kuitenkaan ole jaettavaksi, sillä hehtaarit ovat olleet maastossa jo tähänkin saakka. Tilastoihin ne tulivat kuitenkin vasta nyt, kun Maanmittauslaitoksen karttapisteitä täsmennettiin. Vaikka koko maan pinta-ala ei oikeasti muutukaan, maa-alue kasvaa hitaasti, sillä Pohjanlahden rantamilla maata kohoaa jatkuvasti.

Maanmittaushallituksen tuoreissa tilastoissa on täsmennetty myös kuntien välisiä rajoja. Maastotietokannassa olleen virheen korjaaminen toi saaristokunta Korppoolle peräti 15 neliökilometriä lisäpinta-alaa. Uusi alue on kuitenkin kokonaan merta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme