Mainos
Mainos

Suomen poliisi kestää vertailun ulkomaalaisasioissa

Ulkomaalaisvaltuutettu Antti Seppälän mielestä suomalainen poliisi on kärkijoukossa, kun eri maiden poliisien toimia arvioidaan rasismin ja ulkomaalaisvastaisuuden torjunnassa.

Seppälän mukaan niin sanottuja pahoja töppäyksiä ei tapahdu kovinkaan paljon. Ulkomaalaisasioissa tilanne ei kuitenkaan ole helppo. Mm. lait muuttuvat jatkuvasti ja uusia kansainvälisiä sopimuksia otetaan nopeassa tahdissa käyttöön.

Lääninpoliisineuvos Mikko Paatero korosti poliisin toteuttavan ulkomaalaisasioissakin poliittisten päättäjien tekemiä linjauksia. Hän kaipasi rasismi-asiaan kiihkotonta, analyyttistä ja tasapuolista totuutta.
-Suomessa on niin vähän ulkomaalaisia, että jokainen tapaus, jossa poliisi on tekemisissä ulkomaalaisten kanssa, on mediatapaus ja sen pohjalta helposti synnytetään asiasta koko kuva.
-Toisaalta on tiedostettava, että poliisin rooli ulkomaalaisasioissa on äärimäisen tärkeä. Meidän on toimittava niin, että luottamus poliisiin myös ulkomaalaisten keskuudessa on sitä huippuluokkaa, mitä se on suomalaistenkin keskuudessa, sanoi Paatero. Turun poliisipäällystöpäiville osallistuu noin 250 henkilöä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme