Mainos
Mainos

Suomen poliisi suhteellisen nuhteetonta

Kaikkiaan kolmetoista poliisia on tällä hetkellä virasta pidätettynä rikosepäilyn takia. Lukuun sisältyy kolme Sodankylän poliisimiestä. Muiden rikosepäilyt vaihtelevat näpistyksestä ja rattijuopumuksista vakaviin rikoksiin. Helsinkiläistä talousrikostutkijaa epäillään törkeästä velallisen petoksesta ja itäsuomalaista miespoliisia lapseen kohdistuneesta haureudesta.

Alueellisesti epäilyt jakautuvat suhteellisen tasaisesti. Tällä hetkellä rikoksesta epäillään kahta poliisia Helsingissä. Länsi-Suomen ja Etelä-Suomen lääneissä virasta pidätettyjä on kolme, kuten myös Lapin läänissä. Lapin tapaukset liittyvät Sodankylään. Oulun ja Itä-Suomen lääneissä virasta pidätettyjä on molemmissa yksi.

Rikoslajeittain tapaukset jakkautuvat päärikosten mukaan seuraavast: rattijuopumukset 4, pahoinpitelyt 3, talousrikokset 3, huumausainerikos 1, näpistys 1 ja lapseen kohdistunut haureus 1.

Viimeisen viiden vuoden aikana on irtisanottu 36 poliisia. Poliisiylijohtaja Reijo Naulapään mukaan jokainen tapaus harmittaa, koska poliisien pitäisi olla nuhteettomia.

Naulapää kuitenkin muistuttaa, että kyse on pienestä määrästä kun sen suhteuttaa poliisien kokonaismäärään. Suomessa on 8000 poliisimiestä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.11.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme