Mainos
Mainos

Suomen poliisikokelaiden arvot kohdallaan

Suomi ottaa osaa tutkimukseen, jossa tutkitaan poliisikokelaiden arvoja ja niiden muutosta koulutuksen aikana. Tutkimukseen mukaan Ruotsin ja Norjan lisäksi on lähdössä Hollanti ja Skotlanti.

Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Seppo Kolehmainen uskoo, että suomalaisten poliisikokelaiden arvomaailmassa ei ole huolestumisen aihetta.

- Esimerkiksi sisäasiainministeriö on vahvistanut kaikkialla poliisihallinnossa yhteiset poliisin arvot, joita vaalitaan ja tällainen eettinen puoli ja arvot käydään pitkin koulutusta läpi.

Kolehmaisen mielestä tutkimus on yksi osoitus siitä, että poliisien arvomaailma ja etiikka otetaan vakavasti.

- Tuloksen pohjalta katsotaan, onko koulutuksessa kehitettävää. Kaikki tieto mitä tästä saadaan, ohjaa meidän toimintaa eteenpäin ja parempaan.

2,5 -vuotisen poliisikoulutuksen aikana Kolehmainen kertoo opiskelijoiden arvomaailman ja ajatusmaailman yhtenäistyvän ja myös tasaavan arvojen ääripäitä.

Aikaisemmin Tampereen poliisikoulussa on tehty vain pienimuotoisia asennetutkimuksia, muun muassa naisten asemaa koskeva kysely.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot