Mainos
Mainos

Suomen poliisille vihje Lontoon terrori-iskusta

Suojelupoliisin tämänhetkisten tietojen mukaan suomalaisnuorten kuulema puhelinkeskustelu ei kuitenkaan liittynyt Lontoon eiliseen terrori-iskuun.

Poliisin hälytyskeskus sai vihjeen Lontoossa eilen tapahtuneista pommi-iskuista suomalaisilta nuorilta.

Ilta-Sanomien mukaan vihje tuli nuorilta, jotka olivat linja-autossa kuulleet englanninkielisen puhelinkeskustelun, jossa tiettävästi ulkomaalainen henkilö oli puhunut "huomenna tapahtuvista räjähdyksistä". Lehdessä ei täsmennetty, käytiinkö puhelinkeskustelu Suomessa, Lontoossa vai jossain muualla.

Suojelupoliisi aloitti vihjeen selvittämisen eilen. Alustavat tutkimukset näyttävät viittaavan siihen, että puhelinkeskustelu ei liittynyt Lontoon iskuun tai terrorismiin yleensäkään, kertoo Supon aluepäällikkö Petri Knape. Knapen mukaan tilannetta ja yhteydenottoa Britannian viranomaisiin arvioidaan sitten, kun asioista tiedetään tarpeeksi.

- Todenperäisyys selvitetään ja välitetään tiedot välittömästi muille viranomaisille, mikäli kytkentöjä on, Knape sanoo.

Knape huomauttaa, että vihjeiden tarkistaminen on rutiiniluontoinen toimenpide.

- On hyvä, että kansalaiset ilmoittavat tällaisista asioista viranomaiselle, jotta niiden todenperäisyys voidaan vahvistaa, Knape muistuttaa.

Myös Supon terrorismin vastaisen yksikön päällikkö Paavo Selin kertoo suojelupoliisin tutkivan parasta aikaa vihjeen merkitystä.

- Me tarkistamme vihjettä ihan normaalissa järjestyksessä, mutta sitä ei vielä millään lailla voi yhdistää Lontoon terrori-iskuun tai mihinkään terrori-iskuun. Se on vain yksi tieto, jonka me tarkistamme, ja olemme siinä jo aika pitkällä, kertoo Selin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme