Mainos
Mainos

Suomen rauhanturvajoukkojen toimivuus vaarassa

Lähes kaikki rauhanturvatehtäviin ilmoittautuneet upseerit ovat peruuttaneet suostumuksensa palkkakiistojen takia.

Upseeriliiton ja puolustusvoimain kiista rauhanturvatehtävissä olevien upseerien palkka- ja muista eduista on johtamassa umpikujaan. Lähes kaikki tehtäviin ilmottautuneet yli 400 upseeria ovat peruuttaneet suostumuksensa, ennen kuin sopimus syntyy. Sama koskee myös nopean toiminnan joukkoja.

Esimerkiksi maa- ja ilmavoimiin ei löydy yhtään upseeria, joka olisi valmis sitoutumaan nopeaan lähtöön.

Pääesikunnan mukaan asiat ovat selvitettävinä. Sieltä korostetaan, että esimerkiksi nopean toiminnan joukkoja ollaan vasta luomassa, mutta myönnetään, ettei mahdollisista lähtijoistä ole tietoa.

- Pääesikunnasta on ilmoitettu, että halukkaita lähtijöitä on n. 450. Olemme antaneet poikkeuluvan neljällekymmenelle. Perumisia on tullut pitkälti yli 350, eli tilanne on kannaltamme hyvä, kertoo Upseeriliiton puheenjohtaja Pekka Kouri.

- Vain muutama upseeri harkitsee kantaansa, mutta heillekin on ilmoitettu meidän kantamme.

Pääesikunnassa tieto oli yllätys, sillä upseeriliitto ei ole toimittanut peruutuspapereita vielä sinne.

- Pääesikunnan käsitys on se, että ilmoitetut halukkuudet pätevät, sillä ne on tehty kehityskeskusteluissa, sanoo everstiluutnantti Reima Helminen.

Upseeriliiton mukaan neuvotteluja hakukiellon purkamisesta käydään koko ajan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme