Mainos
Mainos

Suomen rikesakkokäytäntö Pohjoismaiden armeliain

Useasta samalla kertaa tehdystä rikkeestä saa meillä vain yhden rangaistuksen, joka annetaan vakavimmasta rikkeestä. Suomessa rikesakot ovat myös verrattain pieniä.

Rikesakkokäytäntö on Suomessa armeliaampi kuin muissa Pohjoismaissa. Suomessa useasta samalla kertaa tehdystä rikkomuksesta saa vain yhden rangaistuksen, kun taas Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa rikesakon kokonaismäärään vaikuttavat kaikki virheet.

Esimerkiksi ilman turvavöitä ja ajovaloja ylinopeutta ajanut kuljettaja saa Suomessa rangaistuksen vain vakavimmasta rikkeestä eli ylinopeudesta, mutta muissa Pohjoismaissa kuljettaja joutuu maksamaan kaikista rikkeistä.

Kokonaissummat voivat nousta moninkertaisiksi Suomeen verrattuna.

Suomessa rikesakot ovat myös verrattain pieniä. Esimerkiksi ylinopeudesta saa Suomessa 115 euron sakot, kun taas Norjassa sakkoja rapsahtaa 335 euroa. Norjassa on Pohjoismaiden tiukin rikesakkokäytäntö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot