Mainos
Mainos

Suomen risteilijäsatamat repeävät liitoksistaan

Suomen risteilijäsatamat ovat jääneet liian pieniksi. Helsingissä ulkomaisia loistoristeilijöitä on jouduttu komentamaan jopa rahtisataman laitureihin.

Suomeen odotetaan tulevaisuudessa entistä enemmän risteilijöitä, sillä Itämeren liikenteen odotetaan kasvavan rajusti Pietarin uuden risteilijäsataman myötä. Suomeen on jo tänä kesänä rantautunut turisteja ennätyksellisen paljon.

- Risteilybisnes on räjähtämässä, ei vain Karibialla tai Väli-Merellä, myös täällä Pohjolassa. Laivojen määrä kasvaa ja satamat ovat repeämässä liitoksistaan, päivittelee risteilyisäntä Harald Bernberger AIDA Cruisesta.

Pietariin on valmistumassa yksi Euroopan suurimmista matkustajasatamista, joka mahdollistaa aiempaa useampien ja suurempien alusten pääsyn kaupunkiin. Sataman uskotaan johtavan matkustajalaivaliikenteen moninkertaistumiseen Suomenlahdella lähivuosina. Pietarin satamalaitoksen johto odottaa jopa miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Risteilyalukset piipahtavat päiväkäynnillä liki poikkeuksetta myös Suomessa, koska muutoin Pietari-Tukholma-reitille tulisi kaksi meripäivää putkeen. Mikäli Pietari onnistuu saamaan vuosikymmenen loppuun mennessä miljoona risteilyturistia, on Helsingin satamassa satamamestari Antti Pulkkisen mukaan muitakin huolia kuin tilanpuute.

- Vain laiturikapasiteetti ei tule ongelmaksi, mutta myös se että, miten kaupunki vetää niin suuren määrän ihmisiä yhden päivän aikana, muun turismin lisäksi, satamamestari ihmettelee.

Ensimmäisen yli 300 metrisen aluksen pitäisi saapua Pietarin uuteen risteilijäsatamaan jo syyskuun alussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme