Mainos
Mainos

Suomen sairaaloissa on jatkuva korjaustarve

Lähes kaikissa sairaaloissa on jonkinasteinen sisäilmaongelma. Työterveyslaitoksen kartoituksen mukaan 15 prosenttia keskussairaaloiden pinta-aloista vaatisi korjausta – 20 prosenttia pohjapinta-aloista pitäisi kartoittaa kunnon puolesta.

Suomen sairaaloiden jatkuva korjaustarve johtuu siitä, että koko sairaalaverkosto on vanha. Se on rakennettu pääosin 1950- ja 60-luvuilla.

– Jossain määrin korjaustarvetta on patoutunut, ja korjauksia tehdään vähemmän kuin mitä on tarvetta. Mutta en pidä tilannetta kuitenkaan katastrofaalisena, sanoo teemajohtaja Kari Reijula Työterveyslaitokselta.

Työterveyslaitoksen arvion mukaan peruskorjauksiin uppoaisi lähes 500 miljoonaa euroa.

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään rahasta. Sairaalaremontit vaativat erityistä ammattitaitoa, sillä useimmiten remontit on tehtävä tiloissa, joissa on muutakin toimintaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Tähän kunnat tarvitsevat jo valtiota apua.

Suomessa pitäisi turvata se, että sairaanhoitopiirit saavat riittävää osaamista peruskorjausten suunnitteluun ja korjaustoimien toteuttamiseen. Tällaista osaamista ei Suomessa ole riittävästi, Reijula sanoo.

Osaamattomuus näkyy siinä, että kosteus- ja homeongelmia on uusissakin rakennuksissa.

Katso Anne Forssénin juttu (Seitsemän uutiset 1.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme