Mainos
Mainos

Suomen SKV: Asuntojen hintojen nousu tasaantunee

Suomen SKV:n valtakunnallinen hintabarometri ennustaa asuntojen hintojen nousun tasaantuvan loppuvuodesta.

Liikejohtaja Raimo Sarajärven mukaan 780 kiinteistönvälittäjän arviot viittaavat siihen, että tarjonnan lisääntyminen on vakiinnuttamassa markkinatilannetta.

-Kysyntä näyttää jatkuvan edelleen vilkkaana, joten asuntomarkkinoilla ei vastaisuudessa tapahdu nopeita muutoksia, sanoi Sarajärvi.

Markkinoiden vilkkaudesta kertoo hänen mukaansa asuntoesittelyissä kävijöiden määrän kasvu. SKV:n verkkosivujen vierailijamäärätkin lähestyvät 100 000 kävijää kuukaudessa.

Useimmat barometriin vastanneet välittäjät odottavat hintojen pysyvän ennallaan lähes koko maassa. 80 paikkakunnalta olevat vastaajat arvioivat asuntojen hintojen voivan laskea 0-2 prosenttia loppuvuonna Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa.

Muualla maassa hintataso pysyy barometrin mukaan muuttumattomana.

-Asuntomarkkinoilla vallitsee nyt normaali suhdanne eli tarjonta ja kysyntä ovat tasapainottumassa ja sen myötä hintojen nousu tasaantumassa. Alueilla, joilla hintojen nousu on ollut voimakkainta, saattaa lyhyellä aikavälillä näkyä pientä korjausliikettä alaspäin, mutta pidemmällä aikavälillä hintojen laskulle ei ole perusteita, sanoi Sarajärvi.

Tilastokeskuksen mukaan asuntojen hinnat nousivat maaliskuun lopussa päättyneen vuoden aikana 7,1 prosenttia. SKV:n tammikuun barometrissä asuntojen hintojen ennustettiin nousevan koko tänä vuonna 4-5 prosenttia.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 19.07.2004)

Laatu on entistä tärkeämpää asunnon ostajalle.

(Seitsemän uutiset 19.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme