Mainos
Mainos

Suomen sotalapsille keskusliitto

Suomen 12 sotalapsiyhdistystä ovat perustaneet keskusliiton huolehtimaan sekä keskinäisestä että kansainvälisestä yhteistyöstä. Lisäksi Suomen sotalapsiyhdistysten keskusliitto pyrkii muuttamaan nykyisin vallalla olevaa kuvaa sotalapsista ja näiden kokemuksista.

Yhdistysten edustajat allekirjoittivat liiton perustamiskirjan Helsingissä eilen. Uuden liiton puheenjohtajaksi valitun Pentti Knuutisen mukaan liiton tärkeimpänä tehtävänä on päättää sotalasten tavoitteista ja päämääristä sekä toimista, joilla näihin päästään.
-Vaikka sotalapsista on kirjoitettu julkisuudessa varsin paljon, asiaa on käsitelty aina samalla tavalla. Liiton tehtävänä on tuoda esiin sotalasten myönteisiä kokemuksia ja valottaa sotalapsena olemisen tuntemattomaksi jäänyttä puolta, Knuutinen kertoo. Liitto pitää myös yhteyttä maailman sotalapsiyhdistyksiin ja liittoihin. Knuutisen arvion mukaan Suomessa on 70 000-80 000 sotalasta. Kahteentoista yhdistykseen kuuluu noin tuhat jäsentä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme