Mainos
Mainos

Suomen suosituimmat tubettajat kertovat uransa alkuajoista

Helsingissä on parhaillaan käynnissä kaksipäiväinen Tubecon-tapahtuma, joka kerää yhteen Suomen valovoimaisimmat Youtube-tähdet.

Suosituimpien tubettajien joukkoon kuuluvilla 18-vuotiailla Joona Puhakalla ja Roope Rannistolla eli A-lapsilla on tilaajia jo lähes 90 000 Heidän videoitaan on katsottu huimat 9 miljoonaa kertaa.

Tubettamisen alkuaikoina he joutuivat kohtaamaan myös kiusaamista, mutta jatkoivat videoiden tekemistä siitä välittämättä.

Tubettajasta koulukiusattujen yhteisön perustajaksi

Tubettajana aloittanut entinen koulukiusattu Sami Kieksi on perustanut 3AM- yhteisön, jossa on jäseniä jo 70 000.

Yhteisö alkoi Facebook-ryhmänä, ja nyt sen ympärille on rakentunut jo nuorten aseman parentamiseksi perustettu yhdistys.

–  Haluan on saada nuoret koneiden äärestä myös liikkumaan, ehkäistä kiusaamista ja nuorten syrjäytymistä yhteiskunnassa, toteaa Kieksi.

Suomen nopeimmin kasvavan kanavan takana on tubettajana ja räppärinä tunnettu Arttu Lindeman, jolla on jo 140 000 tilaajaa. Lindemanin esikoissingle kesähitti Läikkyy myi platinaa vain neljässä viikossa.

– Tämä vuosi huipentuu tänne Tubecon viikonloppuun, iloitsee Lindeman.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme