Mainos
Mainos

Suomen suurin vankila harjassa

Vuonna 2007 valmistuva vankila korvaa Turun Kakolanmäellä sijaitsevat vankilarakennukset ja vankimielisairaalan.

Suomen suurin vankilakokonaisuus on noussut harjakorkeuteen Turun Saramäessä. Useasta eri rakennuksesta koostuvaan Lounais-Suomen vankilaan tulee 258 vankipaikkaa.

Vankimäärän tasaisen kasvun vuoksi uudessa laitoksessa joudutaan heti varautumaan tungokseen 40 tilapäispaikalla. Vankimielisairaalaan tulee 40 potilaspaikkaa.

Vuonna 2007 valmistuva vankila korvaa Turun Kakolanmäellä sijaitsevat vankilarakennukset ja vankimielisairaalan. Vankilan rakennuttaa Senaatti-kiinteistöt, ja sen kustannusarvio on 63,9 miljoonaa euroa.

Vankilatilat on suunniteltu turvallisiksi ja helposti valvottaviksi. Suunnittelussa on huomioitu myös valmisteilla olevan vankeinhoitolain toiminnalliset vaatimukset.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 30.03.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot