Mainos
Mainos

Suomen suurpetokannat ovat kasvussa

Riista- ja kalatalouden tukimuslaitoksen mukaan Suomen suurpetokannat olivat karhua lukuun ottamatta hienoisessa kasvussa viime vuonna.

Juuri valmistuneen suurpetojen kanta-arvion mukaan susia, ahmoja ja ilveksiä oli vuonna 2002 enemmän kuin edellisvuonna. Karhujen lukumäärä oli lähes samansuuruinen kuin vuonna 2001. Havaintoja suurpedoista kirjattiin viime vuonna ennätykselliset 13800. Suomessa oli vuoden 2002 lopussa 870 ilvestä, 830 karhua, 135 sutta ja 125 ahmaa.

Suurin osa ilveksistä, karhuista ja susista eleli itäisessä Suomessa. Ahmoja puolestaan oli eniten pohjoisella poronhoitoalueella, mutta pieni pesivä kanta löytyy istutusten ansiosta myös pohjoisen Suomenselän alueelta. Arviot petojen lukumääristä perustuvat ensisijaisesti pentuehavaintoihin.

Karhun pentuehavaintoja tehtiin yli 300 eli hieman vähemmän kuin vuonna 2001. Susipentueiden määrä sen sijaan on kasvanut hiljalleen vuodesta 1996 lähtien. Viime vuonna Suomessa syntyi 12 susipentuetta. Sudet levisivät myös yli sadan vuoden jälkeen Pohjois-Pohjanmaan rannikolle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme