Mainos
Mainos

Suomen tämän talven pakkasennätys rikki

Suomen tämän talven pakkasennätys rikkoutui viime yönä, kun Utsjoki - Kevon mittausasemalla mittari näytti -36,7 astetta, kertoo Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman.

Suomen kaikkien aikojen kylmin lämpötila on mitattu 28. tammikuuta vuonna 1999 Kittilän Pokassa. Tuolloin pakkasasteita oli peräti - 51,5.

Pakkasia riittää Nymanin mukaan jatkossakin. Ilmamassat ovat lähipäivinä lämpiämässä hieman Pohjois-Suomessa, mutta Etelä-Suomessa on viikonloppunakin pakkasta jopa -20 astetta. Ensi viikkokin jatkuu kylmänä, pakkasta tulee olemaan koko maassa -15 astetta.

Tammikuusta näyttääkin tulevan keskimääräistä kylmempi. Keskimääräinen lämpötila tähän aikaan vuodesta on esimerkiksi Helsingissä vain pari, kolme astetta pakkasen puolella.

Pakkaset vaikeuttavat jo työntekoa

Paukkupakkaset ovat hiljentäneet työmaita monin paikoin Suomea. Varsinaiset pakkasrajat vaihtelevat alueellisesti, useimmat rakennustyömaat kuitenkin seisovat viimeistään kahdenkymmenen asteen pakkasessa. Satamissa, metsissä ja postinkannossa töitä tehdään pakkasista huolimatta, vaikka esimerkiksi postinkantajien työ sujuu pakkasilla hitaasti, kertoo postinkantantaja Rolf Lindqvist Kokkolasta.

- Päivä venähtää, se menee kello kahteen tai kolmeen riippuen siitä, kuinka monessa paikassa täytyy käydä lämmittelemässä. Polkupyörä on pakkasella kankea, joten liikkuminen on vaikeaa. Ja kun täytyy kaiken maailman kintaita pitää käsissä ja ohuita lähetyksiä selvittää, niin siinä menee aikaa.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot