Mainos
Mainos

Suomen teiden kunto huononee

Huonokuntoisten teiden määrä Suomessa lisääntyy eikä edes pääteitä saada riittävän nopeasti korjattua. Tämä ilmenee liikenneministeriön tuoreesta Liikennejärjestelmä 2020-raportista. Myös muiden kehittämishankkeiden toteutuminen tulevaisuudessa on hitaampaa kuin kasvavan liikenteen tarpeet vaatisivat.

Huoli teiden puolesta on aiheellinen jo siksi, että vuoteen 2020 mennessä tieliikenteen uskotaan kasvavan 40%. Nykyisellä rahoitustasolla tieverkon kuntoon saattaminen kestäisi lähes 100 vuotta.

Kaikkiaan korjauksia vaativia päällystettyjä teitä on 6000 kilometriä ja lisää syntyy koko ajan. Surkeimmassa jamassa ovat ns. moniongelmatiet. Ne ovat samaan aikaan kapeita, mäkisiä, mutkaisia ja turvattomia.

Jos lisärahoitusta ei saada, työryhmä esittää ettei uusia investointeja lähivuosina aloiteta. Rahat tulisi keskittää pahimpien tieosuuksien peruskorjauksiin.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme