Mainos
Mainos

Suomen teillä liikkuu 8700 hybridiautoa

Hybridiautojen ja muiden vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntävien autojen osuus liikenteessä olevista ajoneuvoista kasvaa hitaasti.

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin mukaan tällaisia ajoneuvoja oli viime vuoden lopussa vain 0,2 prosenttia Suomen kaikista henkilöautoista.

Määrällisesti tarkasteltuna kasvu on kuitenkin ollut nopeampaa. Hybridihenkilöautoja oli viime vuoden lopussa liikenteessä yli 8700, mikä on 43 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Bensiiniä ja etanolia käyttävien autojen määrä oli noin 2900. Kasvua oli reilut 18 prosenttia edellisestä vuodesta.

Vuoden 2013 lopussa liikenteessä oli kaikkiaan 4,95 miljoonaa ajoneuvoa, joista henkilöautoja 2,58 miljoonaa. Henkilöautojen keski-ikä nousi hieman ja oli viime vuonna ilman museoautoja lähes 11 vuotta.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot