Mainos
Mainos

Suomen terveydenhuollon menot alhaiset

Viime vuosikymmenellä terveydenhuollon tehtävät ovat kuitenkin jääneet yhä enemmän yksittäisten kuntien vastuulle.

Suomessa terveydenhuoltomenojen osuus bruttokansantuotteesta on EU-maiden kolmanneksi pienin, selviää tänään julkistetusta Suomalaisten terveys -kirjasta. Kunnat ja valtio nostivat 1970- ja 1980-luvuilla Suomen terveydenhuollon eurooppalaisittain eturiviin, mutta viime vuosikymmenellä tehtävät ovat jääneet yhä enemmän yksittäisten kuntien vastuulle.

Stakesin vs. ylijohtaja Juha Teperi arvioi, että tulevaisuuden kansanterveysongelmat voidaan hoitaa vain, jos palveluja tuotetaan uusilla malleilla.

Suomalaisten elinikä on kasvanut runsaassa 30 vuodessa kahdeksalla vuodella. Osa sairauksista on saatu nujerrettua, mutta samaan aikaan terveyserot eri väestöryhmien välillä ovat lisääntyneet ja osa terveysongelmista on pahentunut.

Kansanterveyttä uhkaavat myös väestön ikääntyminen, lasten ja nuorten terveysongelmat ja rahan puute.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot