Mainos
Mainos

Suomen tutkintavankien kohtelusta vaaditaan selvitys

Eurooppalainen kidutuksen vastainen komitea vaatii Suomelta lisäselvitystä tutkintavankien pitämisestä poliisin tiloissa. Lisäksi komitea on kiinnittänyt huomiota Helsingin vankilan niin sanottuihin paljuselleihin sekä eristämiskäytäntöihin Vanhan Vaasan psykiatrisessa sairaalassa.

Suomalaisviranomaisten on nyt ensimmäistä kertaa annettava komitealle lisäselvitys. Selvitys pitää tehdä näistä kolmesta asiasta elokuun puoliväliin mennessä.

Komitean valtuuskunta teki huhtikuussa tarkastusmatkan, ja se vieraili poliisilaitoksilla, vankiloissa sekä psykiatrisissa sairaaloissa. Valtuuskunta vieraili Suomessa nyt neljättä kertaa. Edellisen kerran se vieraili maassamme vuonna 2003.

Komitean työ perustuu Euroopan neuvoston yleissopimukseen kidutuksen ja epäinhimillisen tai halventavan kohtelun estämiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot