Mainos
Mainos

Suomen työttömyys EU:n toiseksi pahin

Suomessa on EU-alueen toiseksi pahin työttömyys. Korkein työttömyysaste on Espanjassa, 18,9 prosenttia. Suomen työttömyys on 13,2 prosenttia. Paras työllisyystilanne on Tanskassa. Eurostatin julkaiseman tilaston mukaan EU-maiden työttömyyden keskiarvo on 10,2 prosenttia. Työvoimatutkimuksen mukaan pisintä työviikkoa tekivät britit, 44 tuntia viikossa. Suomessa työviikon pituus on 39,2 tuntia.


EU:n alueella oli viime vuonna työpaikka 152 miljoonalla ihmisellä. EU:n työvoimatutkimuksen mukaan työssäkäyvistä 42 prosenttia oli naisia. Eurostatin tänään julkaiseman raportin mukaan työttömyysaste oli EU:n alueella 10,2 prosenttia ja työttömien määrä 17,3 miljoonaa.

Korkein työttömyysaste on Eurostatin tuoreen työvoimatutkimuksen mukaan Espanjassa, 18,9 prosenttia, ja toiseksi korkein Suomessa, 13,2 prosenttia. Korkein työllisyysaste eli työssäolevien osuus työikäisistä oli Tanskassa, 75,3 prosenttia. Työvoimatutkimuksen mukaan pisintä työviikkoa tekivät britit, 44 tuntia viikossa. Se on 3,5 tuntia enemmän kuin EU-maissa keskimäärin ja 4,3 tuntia enemmän kuin 11:ssä euroalueen maassa keskimäärin. Lyhin työviikko koko EU-alueella oli italialaisilla, 38,5 tuntia. Suomessa työviikon pituus oli 39,2 tuntia.

Osa-aikaisia 17 prosenttia

Työssäkäyvistä 152 miljoonasta 17 prosenttia eli 26,4 miljoonaa ilmoitti työskentelevänsä osa-aikaisesti. Osa-aikaisista 80 prosenttia oli naisia. Hollannissa työssäkäyvistä naisista osa-aikaisia oli peräti 67,9 prosenttia. Määräaikaisessa työsuhteessa EU-maiden työssäkäyvistä oli 13 prosenttia. Espanjassa osuus oli korkein, 32,9 prosenttia. (STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot