Mainos
Mainos

Suomen työttömyysluvut yhä EU:n huippua

Suomessa erityisesti nuorten työttömyystilanne on vaikea vertaillessa muihin Euroopan unionin maihin.

Suomen työttömyystilanne oli viime vuonna edelleen korkea EU:n mittakaavassa.

Suomen työttömyystilanne oli toiseksi pahin Espanjan jälkeen. EU:n tilastotoimiston Eurostatin mukaan Suomen työttömyys ylitti EU:n keskiarvon kaikissa ikäryhmissä, mutta erityisen vaikea oli nuorten tilanne. Sen sijaan pitkäaikaistyöttömien osuus kaikista työttömistä oli Suomessa reippaasti pienempi kuin useimmissa EU-maissa.

Tanskassa, Ruotsissa, Itävallassa ja Suomessa vain noin joka viides työtön oli keväällä 2002 ollut työttömänä yli vuoden ajan, kun koko EU:ssa keskimäärin 40 prosenttia työttömistä oli pitkäaikaistyöttömiä. Suomessa työttömänä oli 10,4 prosenttia ja Espanjassa 11,1 yli 15-vuotiaista. Koko unionissa keskimääräinen työttömyys oli 7,6 prosenttia.

Vähiten työttömiä oli Hollannissa ja Luxemburgissa, joissa vain 2,6 prosenttia yli 15-vuotiaista oli vailla työtä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot