Mainos
Mainos

Suomen Urheiluliittoa epäillään arpajaisrikoksesta

Keskusrikospoliisi tutkii, ovatko Suomen Urheiluliitto ja Scan Horse -yhtiö syyllistyneet arpajaisrikoksiin.

Selvityksen kohteena on kesän 2000 Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelussa sekä Helsinki International Horse Show'ssa harjoitettu markkinointi. Tapahtumissa mainostettiin Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen (PAF) internet-pelejä, joita on voinut pelata myös Manner-Suomesta ja joita PAF on aktiivisesti markkinoinut mantereella.

Pari kuukautta sitten Ahvenanmaan käräjäoikeus katsoi käytännön laittomaksi ja tuomitsi kolme PAF:n johtajaa sakkoihin arpajaislain rikkomisesta. Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen. Sisäministeriö on pyytänyt poliisia tutkimaan myös PAF:lle mainostilaa myyneiden SUL:n ja Scan Horsen osuuden. Ministeriö on ollut huolissaan rahapelimonopolin murtumisesta, jos internet-pelien vapaa markkinointi Suomessa sallitaan.

Rikoskomisario Pekka Haverinen KRP:stä kertoo SUL:a ja Scan Horsea koskevan esitutkinnan päässeen kunnolla alkuun käräjäoikeuden annettua tuomionsa PAF:n johtajille. Hän arvioi jutun etenevän syyteharkintaan valtionsyyttäjä Christer Lundströmille kuukauden kuluessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot