Mainos
Mainos

Suomen USA:n suurlähetystölle ekopalkinto

Suomen 15-vuotta vanha Washingtonin suurlähetystö on saanut arvostetun yhdysvaltalaisen LEED Gold Certification -ekopalkinnon, jolla mitataan rakennuksien "vihreyttä". Asiasta kertoo yhdysvaltalainen Foreign Policy -verkkolehti.

Lähetystöstä tehtiin saneerauksen yhteydessä hiilineutraali. Toimistoihin on asennettu liiketunnistimet, kierrätys on nostettu etusijalle, ja kaikkien hankintojen ympäristövaikutukset selvitetään.

Entiset huonekalut ja muut kierrätettävät tavarat lahjoitettiin paikallisille kouluille ja järjestöille. Kaikki siivoustarvikkeet ja aineet on korvattu ympäristöystävällisillä, ja puutarhan hoidossa on siirrytty vähän luontoa kuormittavien kemikaalien käyttöön. Lähetystössä astui voimaan myös tiukka tupakointikielto.

Suomen Washingtonin suurlähettiläs Pekka Lintu on äärimmäisen ylpeä lähetystöstään.

- Olemme Yhdysvaltain ensimmäinen lähetystö, joka on saanut tämän tunnustuksen. Lähetystörakennuksen saneeraaminen todistaa, että me suomalaiset pyrimme energiatehokkaaseen kehitykseen,.

Lintu toivoo, että myös muut lähetystöt seuraisivat suomalaisten asettamaa esimerkkiä vihreiden arvojen suosimisesta ja sitoutumisesta ympäristön ja asukkaiden hyvinvoinnin parantamiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme