Mainos
Mainos

Suomen vaalit lykkäävät EU:n takauspäätöksiä

EU:n päätökset lainatakausten kasvattamisesta ovat lykkääntymässä Suomen eduskuntavaalien takia.

MTV3:n tietojen mukaan hallitus on toivonut EU-kabineteissa, että takauksien yksityiskohdista päätettäisiin vasta eduskuntavaalien jälkeen.

Suuret jäsenmaat Saksa ja Ranska ovat suostumassa Suomen pyyntöön, jotta yhteisestä rintamasta ei lipeäisi enää toista maata Slovakian lisäksi. Myös talouskomissaari Olli Rehn toivoo, että EU:n hätärahastosta ei jäisi enää pois muita maita Slovakian tapaan.

– Euroopan unioni ei tietystikään toimi pelkästään Suomen vaaliaikataulun mukaisesti, mutta oletan, että poliittinen sopimus vahvistetaan tämän vakautusmekanismin uudistamisesta ensi viikolla ja sen jälkeen jatkuu työ yksityiskohtien parissa.

Ensi viikon lopulla EU-maiden johtajat siunaavat Brysselissä hätärahaston vahvistamisen. Se merkitsee jäsenmaiden takausten kasvattamista, vain aikataulu on auki.

Hallituspuolueilla on suuri pelko, että kevään eduskuntavaaleissa käy huonosti, jos Suomi joutuu takaamaan lisää Euroopan kriisivaltioiden lainoja.

Oppositio uskoo, että Suomen takaukset kaksinkertaistuvat 16 miljardiin.

(MTV3)

Talouskomissaari Olli Rehn tänään vieraana myös Hjalliksen kanssa -ohjelmassa klo 22.35

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 17.3.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme